Logo bredavandaag.nl
De Tweede Kamerverkiezingen in Breda, woensdag 15 maart 2017.
De Tweede Kamerverkiezingen in Breda, woensdag 15 maart 2017. (Amber Janssen)

Hier zie je Bredase politici in aanloop naar gemeenteraadsverkiezingen

  Politiek

BREDA - De gemeenteraadsverkiezingen komen er weer aan. Op 21 maart 2018 zullen vele Bredanaren weer naar de stembussen trekken. Als je er nog niet helemaal aan uit bent op welke partij je wil stemmen, zie je hier waar de Bredase politici de komende tijd in het wild te spotten zijn.


Debatten
Het eerste debat, dat in aanloop naar de verkiezingen plaatsvindt, is die van de Kring Katholieke Bond van Ouderen (KBO) Breda. Dit debat is op 20 februari om 14.00 uur in Ontmoetingscentrum de Vlieren aan het Mgr. Nolensplein 1. Centraal tijdens dit debat staat wat er de afgelopen periode voor de ouderen is gedaan en wat er de komende jaren kan worden verwacht. Hier zullen dertien politieke partijen bij aanwezig zijn. 

De Bredase politici zijn op 23 februari in buurthuis Geeren-Noord te vinden voor het volgende debat. Het buurthuis aan de Philips Lammekensstraat 30 staat vanaf 20.00 uur in het teken van wonen en milieu. Bezoekers kunnen zelf stellingen maken, daarnaast kunnen ze ook vragen stellen.

Ook wordt er door Stadssociëteit De Gouden Cirkel nog een politiek debat georganiseerd op 5 maart in de Avenue aan de Waterstraat 5. Van 20.00 tot 22.30 uur worden de lijsttrekkers scherp ondervraagd over een drie thema's: werkgelegenheid en het vestigingsklimaat, de innovatieve stad en de kwaliteit van het Bredase erfgoed en het leefklimaat. 

Niet iedereen heeft tijd om naar een debat toe te gaan, daarom worden een aantal lijsttrekkersdebatten uitgezonden door BredaNu radio. Deze zijn op 28 februari, 7 maart en 14 maart van 19.00 tot 21.00 uur.

Politieke cafés
Op 20 februari wordt er een politiek café gehouden door de wijkraad Haagse Beemden aan Heksenwiellaan 2 om 19.30 uur. Dit is een bijeenkomst over de visie van politieke partijen met betrekking tot de Haagse Beemden. Hierbij kunnen bewoners aangeven wat belangrijk is voor de wijk in de komende jaren.

De dorpsraad van Princenhage organiseert samen met wijkraad Buitengebied Breda een politiek café op 14 maart in Gemeenschapshuis De Koe. Aan Ambachtenlaan 1 krijgt een aantal lijsttrekkers om 20.00 uur een aantal stellingen voorgelegd. Deze gaan over onderwijs, zorg en wonen. Ook komt de communicatie met de gemeente aan bod. 

 

 

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief