Michael Janiec

Werk aan de Wijk mag verder in huidige vorm; wel versterking bestuur

  Politiek

BREDA - Stichting Werk aan de Wijk mag toch verder. Ook komt er extra geld om de wijkfunctie te versterken. Daarnaast kijkt de wethouder naar versterking van het bestuur.


De eerdere door wethouder Marianne de Bie voorgelegde opheffing van de stichting per 1 januari 2019 vervalt. De wethouder erkende tijdens de vergadering dat ze onderschat had wat de voorgestelde opheffing van de stichting teweeg zou brengen.

De constateerde dat er voldoende ijverigheid en positieve energie aanwezig is en dat zij de stichting het liefste zien voortbestaan. De bijhorende motie van PvdA, Elbertse/Groeneweg, GroenLinks, CDA, SP en Breda ’97 kreeg een ruime ruimte meerderheid (34 voor, 3 tegen). De stichting krijgt daardoor de kans om op organisatorisch vlak de zaken beter te regelen in het komende jaar met de verdere specialisatie en onderscheid door middel van thematafels.

Een amendement waarin de stichting nog een jaar de kans zou krijgen, haalde het niet. De wethouder hield de raad voor dat er al drie jaar over Werk aan de Wijk gesproken wordt en dat er behoefte is aan een permanente oplossing.