Afbeelding
Foto: Videostill Facebookpagina Thierry Aartsen

Excuses Thierry Aartsen voor 'trein'-tweet van 10 jaar terug

Door: Guus Arnouts Politiek

BREDA - Thierry Aartsen (VVD) heeft vanmiddag een filmpje op zijn Facebookpagina geplaatst waarin hij zijn excuses aanbiedt voor één die hij destijds stuurde. 

"Ik ben wie ik ben. Ik ben een mens, gelukkig geen robot en al zeker geen heilige", laat hij weten in het filmpje. Aartsen hoopt dat hij niet wordt afgerekend voor misstappen die hij als 19-jarige begaan heeft. Ook over de bewuste tweet die hij ruim tien jaar geleden verstuurde: "Ja, daar baal ik van. Daar zit één tweet tussen die ik 10 jaar geleden stuurde." Aartsen vertelt dat hij daarvoor inmiddels al zijn excuses heeft aangeboden. 

Verder meldt hij dat mensen hem moeten nemen zoals hij is. "Ik ben wie ik ben. En ik hoop dan ook dat mensen mij afrekenen op mijn daden in de Tweede Kamer en niet op slechte grappen die ik ooit, een aantal jaar geleden, op Twitter heb gemaakt." Voor de andere opvattingen heeft hij zijn excuses echter niet aangeboden. Ook niet die waarop VVD-partijgenoot Rob Berkhout, Wethouder gemeente Wormerland, hem aansprak en hem uitmaakte als 'eikel'.