Foto: Archief

Meer dan een ton subsidie voor verbeteren leefbaarheid in twee Bredase wijken

  Politiek

BREDA - De Bredase wijken Kesteren-Muizenberg en Doornbos-Linie krijgen allebei 65.000 euro subsidie voor de realisatie van een ‘Gezonde Buurt’. Een project vanuit de gemeente, Jantje Beton en het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN) om de buurten groener, kindvriendelijker en educatiever te maken.


De gemeente kreeg deze subsidie om de wijken aan te pakken. naar aanleiding van een selectieproces vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Wetenschap en Sport. In het plan is ruimte voor burgerinitiatieven waardoor bewoners zelf mee kunnen denken en beslissen over de verdere invulling door eigen ideeën.

Breed
En dat kan erg breed zijn. Zo kunnen er met het geld speciale ontmoetings- of speelroutes aangelegd worden, maar kunnen ook perken en parken aangepakt worden. Wethouder Miriam Haagh, Gezondheid, Wijkzaken en Leren: “Uit onderzoek blijkt dat een groene omgeving leidt tot meer bewegen, minder stress, betere concentratie en minder depressies. Mensen voelen zich er gezonder.” De wethouder is erg te spreken over het project. “Kinderen kunnen zelf een bijdrage leveren aan de stad en wijk waarin ze wonen.”

Guus Arnouts


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief