Opening Hotel Nassau.
Opening Hotel Nassau. (Foto: Wijnand Nijs )

SP: ‘Waar blijft regulering Airbnb?’

  Politiek

BREDA - De SP vraagt zich af wanneer het college komt met voorstellen tot regulering van Airbnb. Raadslid Dirk Uijl stelt daadkracht van het college te missen, daar de raad er al meerdere malen over heeft gesproken.


Uijl stelt dat het idee om mogelijkheden voor regulering in beeld te brengen, vorig jaar bijval kreeg vanuit de raad. Dat draagvlak is er nog steeds, ook buiten de raad, verwijst hij naar een seminar dat afgelopen week over het onderwerp werd gehouden.

Regulering is volgens de SP’er nodig omdat  aanbieders van Airbnb’s niet aan dezelfde veiligheidsstandaarden hoeven te voldoen als hoteliers. Zo hoeven zij geen toeristenbelasting af te dragen, stelt hij.

Dat laatste zou in elk geval ingevoerd moeten worden, schrijft Uijl aan het college. Ook wil hij weten of er minimaal registratieplicht voor Airbnb’s geregeld gaat worden. Daarnaast verwijst hij in zijn schriftelijke vragen naar de opdracht aan het college om in het najaar van 2017 met een integrale visie op overnachten te komen. “Deze is een jaar na het verstrijken van de termijn ook nog niet aan de raad aangeboden.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief