Selcuk Akinci in raadszaal.
Selcuk Akinci in raadszaal. (Foto: Peter Visser)

Oud-wethouder Akinci kandidaat voor Eerste kamer

  Politiek

BREDA - Oud-GroenLinks-wethouder Selçuk Akinci  is door zijn partij voorgedragen voor de kandidatenlijst voor de Eerste Kamer. Akinci staat op de veertiende plaats. Deze week mogen de leden van de partij de lijst definitief vaststellen.


Akinci laat via Facebook weten vereerd te zijn. Als de verkiezingen in maart aanstaande positief verlopen, kan de Bredanaar een van de Eerste Kamerleden namens zijn partij zijn. In zijn Facebookpost rekent hij meteen af met een vooroordeel. "De Eerste Kamer? Dat is toch die saaie kamer vol stoffige politici? Nou, wat mij betreft niet. De Eerste Kamer beoordeelt wetsvoorstellen uit de Tweede Kamer. Voor mij staat daarbij eén thema centraal: is het duurzaam en volhoudbaar en is het eerlijk voor toekomstige generaties."

Hij is duidelijk over zijn ambities en de rol van de Eerste Kamer. "Een grote GroenLinks-fractie in de Eerste Kamer helpt om de plannen van het kabinet te verbeteren en om slechte plannen tegen te houden."

In totaal heeft GroenLinks negentien partijleden gekandideerd. Twee personen hebben zichzelf aangemeld als verkiesbaar. Akinci is overigens niet de enige Bredanaar die mogelijk in de Eerste Kamer komt. Voor de VVD zijn oud-wethouders Cees Meeuwis en Alfred Arbouw in de race. Zij zaten overigens gelijktijdig met Akinci in het Bredase college.



FOTOSERIES







NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief