Tom Berendsen op plaats 4 Europese CDA-lijst

  Politiek

BREDA - Tom Berendsen uit Breda staat op plaats 4 van de conceptkandidatenlijst van het CDA voor de Europese verkiezingen van volgend jaar. 


Berendsen is voorzitter van de CDA-afdeling in Breda en werkt momenteel als adviseur duurzaamheid, energie en klimaat bij een groot advieskantoor.

Hij is vereerd met zijn voordracht: "Ik voel mij vereerd met deze mooie positie op de lijst en het vertrouwen dat daaruit spreekt. Voor mij begint het werk nu pas, want er zijn vele voorkeursstemmen nodig om mijn eigen zetel te verdienen en de Brabantse belangen straks te kunnen vertegenwoordigen."

Brabant werd in het Europees Parlement vijftien jaar vertegenwoordigd door vertrekkend Europarlementariër Lambert van Nistelrooij uit Diessen. Berendsen wil het stokje van Van Nistelrooij overnemen en zo diens Brabantse zetel in het Europese Parlement behouden voor onze provincie. 

Het CDA heeft op dit moment vijf zetels in het Europees Parlement. Lijsttrekker van het CDA bij de Europese verkiezingen is Esther de Lange. De leden van het CDA stellen de kandidatenlijst op 9 februari 2019 definitief vast. De verkiezingen voor een nieuw Europees Parlement zijn op 23 mei 2019.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief