Sporthal de Scharen is al jaren aan vervanging toe.
Sporthal de Scharen is al jaren aan vervanging toe. (foto Serge Mouthaan)

Talentencentrum Terheijdenseweg stap dichterbij

  Politiek

BREDA – De realisatie van een Talentencentrum voor sporters in Breda komt steeds dichterbij. Dat blijkt uit een brief van wethouder Daan Quaars aan de raad. Daaruit blijkt dat de businesscase voor het centrum aan de Terheijdenseweg in januari rond is en dat naar verwachting de raad in maart een beslissing kan nemen over een investeringsvoorstel.


In juni 2017 besloot de raad al tot het reserveren van € 7,5 miljoen voor de ontwikkeling van een basisvariant voor het Talentencentrum. Het Talentencentrum moet een binnensportvoorziening worden aan de Terheijdenseweg naast het Vitalis college, waar onderwijs, breedtesport en talentenontwikkeling een plaats gaan krijgen.

Het Vitalis college wil het Talentencentrum gaan gebruiken voor de opleiding Sport en Bewegen. Het complex wordt ook een regionaal trainingscentrum voor diverse sporten, gericht op talentonwikkeling. Ook moet het Talentencentrum een aanvulling zijn op de huidige binnensportaccommodaties voor breedtesport.

Komende tijd moet ook duidelijk worden wat er nodig is voor een plus-variant van het centrum, waardoor er ook indoor atletiekfaciliteiten kunnen worden aangelegd. Dat gebeurt nadat in januari 2019 de samenwerkingsovereenkomst met het ROC West-Brabant wordt getekend.

Vooruitlopend op de goedkeuring van de raad en de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst is het bestemmingsplantraject al in gang gezet. Dat komt begin 2019 in de raad. Door nu al het bestemmingplan aan te passen, wil het college het tempo houden in de ontwikkeling van het Talentencentrum.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief