Foto: Architectenbureau Koen van Velsen

Internationale bushalte bij station krijgt wachtruimte

  Politiek

BREDA - Gemeente Breda ontvangt 100.000 euro subsidie van provincie Noord-Brabant voor de realisatie van een wachtruimte aan de Stationslaan. De wachtruimte is bedoelt voor reizigers die op touringcars van internationale lijndiensten naar diverse Europese steden stappen. Breda verhoogt deze investering naar 250.000 euro.


Het design-ontwerp wordt gemaakt door Koen van Velsen, de architect van het prijswinnende Bredase station. De bedoeling is dat het een luxe wachtruimte met veel ruimte, zitgelegenheid en reisinformatie wordt. Volgens de gemeente vormt deze internationale bushalte in feite een verlengstuk van de OV-Terminal. “Internationale busreizigers kunnen op deze manier comfortabel op hun bus naar het buitenland wachten en daarnaast ook gebruikmaken van alle voorzieningen van de OV-terminal zoals eetgelegenheid en toiletten.”

Ook wethouder mobiliteit, Boaz Adank geeft aan dat Breda met deze ‘comfortabele en fraai ogende’ wachtruimte een internationale bushalte van hoge kwaliteit krijgt waar reizigers met plezier opstappen naar bijvoorbeeld Parijs of Praag. “Deze halte past naadloos bij Breda als internationaal knooppunt, dat hebben we ook in het verhaal van Breda beschreven. De internationale dimensie van het station van Breda krijgt hiermee een impuls. We zijn blij met de bijdrage van de provincie. Hiermee onderschrijft ook de provincie Noord-Brabant onze internationale ambities en bevestigt de uitstekende bereikbaarheid van onze stad”.

“Het station en de directe stationsomgeving van Breda brengen alles samen: diverse vervoersvormen van lokaal tot internationaal, wonen, werken, voorzieningen en aan vervoer gerelateerde faciliteiten. Het groene park, dat langs het hele spoor komt te liggen, vanaf de Belcrumweg tot aan de Vuchtstraat vormt een aantrekkelijke entree. Daar past de kwaliteitsverbetering van de internationale bushalte prima in.”

Breda Centraal biedt op het gebied van busvervoer lijndiensten voor allerlei afstanden: van binnen de stad tot ver in Europa. Touringcars voor andere soorten vervoer stoppen elders, zoals de vakantiebussen die een ruime opstapplaats hebben met diverse voorzieningen vlakbij station Breda- Prinsenbeek.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief