Het voormalige politiebureau aan de Vlaanderenstraat.
Het voormalige politiebureau aan de Vlaanderenstraat. (Foto: Wijnand Nijs)

SP: 'Wethouder, neem raad en wijk mee bij ontwerp moskee'

  Politiek

BREDA - In een op sommige momenten fel debat sprak de raad donderdagavond in een oordeelsvormende sessie over de kwestie van de moskee in Hoge Vucht. SP-fractievoorzitter Bas Maes was stellig dat het college in de vorige sessie opnieuw de raad niet goed heeft geïnformeerd.


Maes doelde daarbij op het voorstel uit 2015, waarin de raad al helderheid geboden zou zijn. Volgens hem bleek dat bij nalezen niet zo te zijn. Die visie werd net gedeeld door andere fracties.

Maes stelde dat er andere verwachtingen zijn gewekt in 2015. Volgens hem bleek er toen niet dat er gebouwd zou worden in het zicht. Wethouder Paul de Beer: "Wij staan voor het standpunt, dat de raad wel degelijk op de juiste wijze is geïnformeerd."

De verschillende fracties drongen opnieuw aan op betere communicatie. "We hadden al goed begrepen waar de pijn zit van de wijk én de raad", stelde wethouder Paul de Beer (D66). "We zullen daar uitvoerig mee omgaan, niet in een light maar in een heavy versie, dus met bijeenkomsten in de wijk."

De SP'er besloot met een oproep: "Dat de wethouder de omwonenden echt meeneemt in het ontwerp. En dat wij aangehaakt blijven in het ontwerp."

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief