De twintig zieke kastanjes aan de Parkstraat worden gekapt en vervangen door 18 tulpenbomen. Ook verdwijnen er 18 parkeerplaatsen.
De twintig zieke kastanjes aan de Parkstraat worden gekapt en vervangen door 18 tulpenbomen. Ook verdwijnen er 18 parkeerplaatsen. (Foto: Wesley van der Linde)

Zorgen CDA en VVD over verdwijnen parkeerplaatsen Parkstraat

  Politiek

BREDA - VVD en CDA maken zich zorgen over het verdwijnen van een aantal parkeerplaatsen in de Parkstraat na de renovatie later dit jaar. Dat schrijven ze in vragen aan het college.


Na de renovatie, waarbij de straat in de stijl van de Wilhelminastraat wordt gebracht, verdwijnen er 18 parkeerplaatsen, mede omdat de huidige parkeerplaatsen volgens de gemeente te kampen hebben met wortelopdruk. Daarnaast worden de kastanjes gekapt. Deze bomen lijden aan de bloedingsziekte. Ze worden vervangen door Tulpenbomen.

De twee vragenstellers willen weten hoeveel parkeerplaatsen er de afgelopen twee jaar zijn verdwenen in het gebied. Ook willen ze weten of het klopt dat de parkeerplaatsen niet worden gecompenseerd. "Uit meerdere tellingen blijkt dat echter dat er dan nog voldoende parkeerplaatsen over zijn", stelde de gemeente in een eerder bericht aan de buurt.

De politici willen weten wanneer de laatste parkeerdrukmetingen hebben plaatsgevonden en hoe hoog de parkeerdruk is op de piekmomenten. Ook willen ze weten of omwonenden en ondernemers betrokken zijn bij de plannen. Volgens de vragenstellers heeft de ondernemersvereniging van de Wilhelminastraat aangegeven niet te spreken te zijn over deze maatregel.

FOTOSERIES