Foto: Screenshot Openbaar Ministerie

Ontslag dreigt voor Bredanaar Marc van Nimwegen

  Politiek

BREDA - De Rijksrecherche gaat onderzoek doen naar het mogelijk strafbaar handelen van de voormalig hoofdofficieren Marianne Bloos en Bredanaar Marc van Nimwegen. Eerder dit jaar werd bekend dat de twee een relatie hadden. Ontslag dreigt nu voor hen beiden.


Het onderzoek richt zich voor beiden op het gebruik van door het OM aangeboden en/of betaalde diensten zoals het gebruik van een dienstauto met chauffeur, het maken van afspraken in hotels en restaurants en het om-/bijboeken van een terugvlucht en hotelovernachting tijdens een conferentie in 2012 in Bangkok.

Ook wordt onderzocht of en in hoeverre Van Nimwegen in zijn toenmalige functie van procureur-generaal, de uitkomst van een aanbesteding inhoudelijk heeft beïnvloed.

Eerder voerde de commissie Fokkens al onderzoek uit naar de twee. Daaruit bleek dat zij inderdaad een relatie hadden. Uit het nieuwe onderzoek moet blijken wat de feiten precies zijn – voor zover die nog niet uit het onderzoek van de commissie Fokkens blijken – en of er mogelijk sprake is geweest van het plegen van strafbare feiten. Afhankelijk van de uitkomst zal worden beoordeeld of een strafrechtelijk onderzoek wordt ingesteld. Het is nu niet te zeggen hoe lang het oriënterend feitenonderzoek zal duren. De twee betrokkenen zijn op dit moment geen verdachten.

Het College van procureurs-generaal is bovendien van plan om het dienstverband met de voormalig hoofdofficieren van het parket Rotterdam en het Functioneel Parket te beëindigen. Beiden zijn daarvan op de hoogte gesteld.

Hanneke Marcelis

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief