Foto: Ankie Nederlof

SP wil aanpak van straatverkopers: ‘hinderlijk en opdringerig’

  Politiek

BREDA - De SP Breda is van mening dat het ‘hinderlijke gedrag van opdringerige straatverkopers’ in de binnenstad van Breda aangepakt moet worden. Het doet daarbij ook te kort aan het imago dat de stad naar buiten wil brengen. Dat laat zij weten in een brief aan het college.


Lopend door de Bredase binnenstad heeft iedereen vast wel eens oog in oog gestaan met een straatverkoper, die volgens de SP hinderlijk en vasthoudend zijn. Begrijpelijk, geeft de partij aan, want ‘ze krijgen pas fatsoenlijk betaald wanneer ze de targets halen van de bedrijven die opdracht geven’. 

Naast de binnenstad zijn de straatverkopers ook steeds vaker te vinden in de Willemstraat of in het Valkenberg. De partij geeft aan te vinden dat dit niet  ‘het visitekaartje is dat we al Breda proberen af te geven aan onze bezoekers’. Dat terwijl er per jaar een half miljoen euro extra wordt uitgetrokken voor citymarketing. Geld, dat volgens de SP beter aan andere prioriteiten besteed kan worden: “Met bedrijven die dit soort straatverkoop in onze stad organiseren, kunnen die miljoenen net zo goed de singel in gedonderd worden.”

De partij wil dan ook weten of het college op de hoogte is van de locaties waar straatverkopers hun werk doen en of zij bereid zijn om de bedrijven achter de straatverkoop aansprakelijk te stellen voor de geleden imagoschade. De eventuele opbrengsten hiervan ziet de partij graag gaan naar ‘belangrijkere prioriteiten als armoedebeleid’.

Mura Kuijpers

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief