Foto: BredaVandaag

VVD Breda: 'Denk na over een verplichte vergunning voor spyshops'

  Politiek

BREDA - VVD Breda is kritisch tegenover skyshops. Deze winkels, die onder andere camera's en afluisterapparatuur verkopen, zouden mogelijk criminelen faciliteren. Onlangs heeft de gemeente Amsterdam een vergunning voor dit soort winkels verplicht gesteld. 


In Breda is momenteel één spyshop gevestigd. Rick Zagers (VVD Breda) vindt dat er daarom in Breda ook serieus nagedacht moet worden over zo'n dergelijke vergunning. Hij stelt in een brief vragen aan het college. "Het gemeentebestuur van Amsterdam heeft onlangs besloten om, in het kader van de aanpak van ondermijnende criminaliteit, spyshops vergunning plichtig te maken", begint hij de brief. "De middelen die in deze winkels verkocht worden worden veelal door criminelen gebruikt. In Amsterdam is zelfs al een liquidatie poging geweest op een bedrijfsleider van een spyshop." 

In Breda is op dit moment één spyshop actief. "Volgens de APV heeft de burgemeester de mogelijkheid om spyshops vergunningsplichtig te maken. De Bredase VVD wil hiermee voorkomen dat de spyshops in de toekomst een rol blijven spelen bij het faciliteren van de criminele activiteiten."

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief