Logo bredavandaag.nl

Dames Push kampioen van de overgangsklasse

  Sport

BREDA – Ze hoefden zondag alleen ‘nog maar even’ te winnen en dan zouden de dames van Push officieus kampioen worden. Maar het werd nog mooier: Push won de uitwedstrijd bij Schaerweijde met 0-2 en Bloemendaal hield Forward thuis op een 1-1-gelijkspel. Hierdoor is Push officieel kampioen van de overgangsklasse A.


>> Meer hockey

Ondanks dat Push kampioen is geworden, heeft het feitelijk nog steeds niets gewonnen. De play-offs waren namelijk al eerder afgedwongen. De nu behaalde eerste plaats maakt de mogelijke route die moet leiden tot de hoofdklasse wel korter. Dat is het voordeel dat de kampioen heeft op de runner-up.

De dames wacht nu een dubbel treffen met de andere kampioen: Oranje-Zwart uit Eindhoven. Push zal zaterdag 16 mei eerst thuisspelen om een dag later naar Eindhoven af te reizen voor de return. Deze twee duels moeten uiteindelijk leiden tot de dikverdiende beloning: promotie naar het hoogste niveau.“Deze play-offs spelen is voor die speelsters toch het gaafste wat er is. Dat is iets waar jaren later nog over nagepraat wordt.”

Coach van de dames Raoul Ehren kijkt erg uit naar de dubbele ontmoeting, maar wist ook dat er nog een laatste competitiewedstrijd te spelen is. En in die laatste wedstrijd – die overigens op het eigen veld plaatsheeft – zal hij geen speelsters sparen of ze de opdracht geven om er met de handrem op te spelen. “We gaan er gewoon vol voor en we blijven hard doortrainen, want we willen in het ritme blijven.”

Het zou haast vergeten worden, maar er werd vandaag ook nog een wedstrijd gespeeld door de dames. Er werd met 0-2 gewonnen door velddoelpunten van Helene Hendriks en Sabine Mol. De uitslag had gezien het aantal kansen ook hoger uit kunnen vallen, maar de coach had er vrede mee. Er was immers gewonnen en Push kwam als zo vaak niet of nauwelijks in de problemen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief