NAC Breda won zondagmiddag verrassend met 2-1 van winterkampioen AZ. foto Peter Visser

NAC doet goede zaken tegen koploper AZ

Sport

BREDA/ALKMAAR – NAC bewees zichzelf een goede dienst door met 0-0 gelijk te spelen tegen de koploper van de Eredivisie AZ. De Bredanaren hadden zelfs een paar goede kansen om met winst uit Alkmaar te vertrekken.

Voor NAC, dat vorige week al van topclub PSV won, is het sowieso een goed resultaat om een punt te pakken tegen AZ.

Toch zat er meer in voor de uitspelende club. AZ speelde een slechte wedstrijd. Vooral de tweede helft leek wel op een foutenfestival. Helaas konden de Bredanaren hier niet voldoende van profiteren.

De eerste helft kon AZ NAC nog onder druk zetten. De thuisploeg had dan ook een paar prima kansen, maar dat leidde niet tot doelpunten. NAC had misschien wel de grootste mogelijkheid voor de rust, maar Luijckx faalde.

In het tweede bedrijf ontstond er meer evenwicht tussen beide ploegen. Er waren voldoende kansen voor zowel AZ als NAC. Voor de Bredase club had er zeker een in gemogen. Boukhari en Kolk miste alle twee de mogelijkheid om de 0-1 te maken.

Aan het eind trok AZ de wedstrijd wat meer naar zich toe, maar ook dat had niet het gewenste resultaat. Althans voor de Alkmaarders, want NAC deed opnieuw goede zaken tegen een van kanshebbers op het kampioenschap.