Logo bredavandaag.nl
NAC Street League zaalvoetbal in Sporthal BRESS. foto Thaddeuz
NAC Street League zaalvoetbal in Sporthal BRESS. foto Thaddeuz

Pas in mei definitieve uitbater sportkantine Ganzerik

  Sport

HAAGSE BEEMDEN – De gemeente hoopt voor 1 mei een definitieve uitbater te vinden voor de kantine van sporthal De Ganzerik. Tot die datum is een tijdelijk beheerder aangesteld.


Op het moment is de gemeente met meerdere partijen in gesprek. Met wie precies wil ze niet zeggen. “We willen de onderhandelingen niet frustreren”, aldus een woordvoerder.

Tijdelijk beheerder John van de Goorbergh hoopt de exploitatie van de kantine ook na 1 mei te mogen voortzetten. “Dat zou mooi zijn. Het loopt nu goed.” Van de Goorbergh is ook de beheerder van Gemeentelijk sportcentrum De Scharen aan de Topaasstraat. “Zo kwam de gemeente ook bij mij terecht.”

In het verleden waren er dikwijls klachten van omwonenden over geluidoverlast. “Dat is nu niet meer zo”, aldus Van de Goorbergh. “De overlast komt ook lang niet altijd van ons.”

In augustus 2011 verloor de vorige uitbater van de kantine zijn vergunning vanwege het organiseren van een illegaal pokertoernooi in de sporthal.

Sindsdien is de gemeente op zoek naar nieuwe exploitanten. Naast Van de Goorbergh was de gemeente indertijd ook in gesprek met handbalvereniging United en volleybalvereniging De Burgst over het beheer van de sportkantine.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief