Logo bredavandaag.nl
De laatste dag van Outdoor Brabant 2012. foto Janet Olde Wolbers
De laatste dag van Outdoor Brabant 2012. foto Janet Olde Wolbers

Vader en zoon Chardon in de prijzen bij Outdoor Brabant

  Sport

BREDA - IJsbrand en Bram Chardon zijn tijdens Outdoor Brabant in de prijzen gevallen. Op de Prinsenshoeve vond van 29 augustus tot en met 2 september editie 2012 plaats.


Olympisch dressuurruiter Patrick van der Meer wint met zijn paard Zippo de Prix St. Georges op Outdoor Brabant. Hij behaalt een score van 74.61%. Lynne Maas rijdt met haar Zamora een score van 73.42% naar de tweede plaats en als derde eindigt Marjolein Cho Chia Yuen met Cho’s Pepper met 71.18%.

Bart Lips wint met Uneill de Van der Valk Hotel Princevilla prijs bij de M-rubriek. Lips is de snelste van de twaalf foutloze combinaties in deze rubriek.

IJsbrand Chardon is Nederlands kampioen vierspannen. Voor de 24e keer in zijn carrière als menner. Hij komt uit op een totaal van 143,12 strafpunten. Theo Timmerman wordt tweede, Koos de Ronde eindigt als derde.

Zoon Bram Chardon is de winnaar bij vierspannen pony’s. Hij wordt voor de tweede keer winnaar van de internationale vierspannen bij Outdoor Brabant. Daarmee verovert hij naast een medaille ook voor de tweede keer de ‘In memoriam Pierre de Jonge sr. Troffee’.

Tommie Visser wint de Grand Prix dressuur met Vingino op Prinsenhoeve met een score van 69.36%. Andre Houben met Aquino eindigt als tweede op bijna 3% lager dan de winnaar.

Leon Hegge wint de grote Prijs van Breda. Hij wist met Wando als enige foutloos rond te komen over de 21 hindernissen van het Derby parcours.

De Fransman Mathieu Lemoine wint CIC3* eventing. Met slechts wat tijdfouten in de cross mag Lemoine met zijn schimmel Petrus de la Triballe de CIC3* editie 2012 op zijn naam schrijven. Raf Kooremans is met twee paarden in de top 5 de beste Nedrlander.

In de CIC2* Full Management Support Prijs is de Engelse Emma Humprey met Zeus de beste. De Italiaanse Constanza Mantici eindigt met Educau als tweede. Jan van Beek wordt met Winston derde en is daarmee de beste Nederlander.

Meer resultaten op de site van Outdoor Brabant
Foto's in onze fotoalbumsFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief