Bredanaar Jelle Klaasen verslaat Phil Taylor op WK darts

  Sport

BREDA – Darter Jelle Klaasen heeft vrijdagnacht Phil Taylor verslagen op het WK darts in Engeland. In een bloedstollende wedstrijd won de Bredanaar de beslissende set met 4-2 van de zestienvoudig wereldkampioen darts.


Beide darters waren ontzettend aan elkaar gewaagd in de derde ronde partij. Klaasen gooide veel 180-ers, maar Taylor bleef in zijn spoor.  Telkens als Klaasen op voorsprong kwam, wist Taylor weer op gelijke hoogte te komen.

In de zesde set kreeg de Bredanaar al de kans om de wedstrijd binnen te halen, maar toen miste hij de laatste pijl op een 137 finish. In de beslissende set was het vervolgens Taylor die de kans kreeg om de beslissende dubbel te gooien, maar ook hij faalde. Uiteindelijk trok Klaasen aan het langste eind.

“Ik ben ontzettend blij, maar blijf altijd relax na een overwinning”, vertelde een opgeluchte Klaasen na afloop tegen de camera van RTL 7. In de volgende ronde neemt Klaasen het op tegen Alan Norris, die Mark Webster met 4-1 in sets versloeg. Naast Klaasen zit ook Raymond van Barneveld nog in het toernooi.