Logo bredavandaag.nl
Janneke Scheepers
Janneke Scheepers

Fietstocht Bredase blogger om schoonheid Breda te tonen

  Sport

BREDA - Bredase blogger Janneke Scheepers houdt een wielertocht om te laten zien hoe mooi fietsen in Breda en omgeving is. Op 21 mei worden er ongeveer honderd deelnemers uit heel Nederland verwacht.


De ‘LenteTocht Breda’ wordt georganiseerd door de blog van Scheepers, Zijwielrent.nl en door fiets vriendenclub Cycling Connects People. Scheepers wil hiermee andere wielerrecreanten kennis laten maken met de stad.

Scheepers verhuisde in 2013 naar Breda en dacht dat het nooit zo mooi zou kunnen fietsen als in De Kempen, waar zij vandaan komt. “Dat bleek niet het geval. Al snel kwam ik erachter dat je hier ook prachtige tochten kunt maken. Richting België, Tilburg of juist door de polders: het is telkens weer heel anders. Binnen de kortste keren had ik mijn favoriete routes in de omgeving. Ik schrijf daarover op mijn blog Zijwielrent.nl, maar nu wil ik mijn ‘achtertuin’ ook echt laten zien”, vertelt ze in een persbericht.

Er worden twee routes gefietst, van 80 en 130 kilometer lang. “We gaan waarschijnlijk vanuit het Ginneken richting Essen fietsen, dat is één van mijn favoriete rondjes over rustige landweggetjes. De binnenstad, hoe mooi ook, mijden we liever vanwege de drukte. Het wordt een sportief-recreatieve tocht waarbij het niet draait om de snelheid maar om genieten en gezelligheid”, aldus Scheepers.

Het betreft geen uitgepijlde route. Er wordt gereden in kleine fietsgroepen onder leiding van gecertificeerde wegkapiteins, die zorgdragen voor de veiligheid. De fietstocht is gratis en staat open voor maximaal 110 deelnemers. Aanmelden kan nog via www.zijwielrent.nl/lentetocht.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief