Logo bredavandaag.nl
Henk Ketelaar

Acht families trainden samen voor Singelloop

  Sport

BREDA - Zes achtereenvolgende donderdagen draaiden acht families hardlopend hun rondjes in het fraai aangelegde park Geeren-Zuid. Ze doen mee aan de campagne ‘Heel Breda JOGGt mee aan de familieloop.’


Door Henk Ketelaar

Rond zes uur deze donderdag zijn de families bij het buurtcentrum ONS. Voor het vertrek wordt er eerst nog wat over van alles en nog wat gebabbeld. Zo ook nu.

Raymond en Claire en hun drie kinderen Laura (10), Isis (7) en Yuen (3) staan te trappelen om van start te gaan. Sportief gekleed en goed gemotiveerd vertelt Raymond dat hij en zijn gezin vorig jaar ook hebben meegedaan. “Een goede voorbereiding op de komende Singelloop. Het zet ons als gezin aan tot sporten,” vertelt Raymond. “Het is een hartstikke leuke en sportieve actie,” vindt echtgenote Claire. “Laura vraagt mij nu wel eens: Mama gaan we samen sporten? Helaas kan ik niet altijd. Maar ik geeft toe met deze activiteit word ik er wel weer toe aangezet en met de Singelloop zijn we er zeker bij.”

Renate Martens van GGD-West Brabant begeleidt samen met AV S;print-trainer Johan de Koning de families. “Het doel is om deze kinderen getraind en wel te laten deelnemen aan de Singelloop die komende zondag plaatsvindt,” vertelt Renate trots wijzend op de rondom haar staande deelnemertjes.

Voortzetting
“Vorige week zijn we op het sportcomplex van A.V. Sprint geweest, maar door het slechte weer is dat bezoek letterlijk en figuurlijk in het water gevallen”, vertelt Renate. “Deze familietrainingsloop is een voortzetting van de vorig jaar gehouden campagne: ‘JOGG mee voor NAC’. Die campagne is ontstaan uit een samenwerkingsverband van maatschappelijk betrokken instellingen zoals Teamplay@NAC, gemeente Breda, Ferrero Nederland, GGD West-Brabant en de Bredase Singelloop. Deze activiteit is vooral bedoeld voor gezinnen die van zichzelf vinden dat ze te weinig bewegen.”

De families die vorig jaar meededen hebben allemaal de eindstreep van de Singelloop gehaald. “Ik verwacht dat ze het ook dit jaar halen. Het is niet de bedoeling dat het sporten na de Singelloop ophoudt. Integendeel, sporten is leuk en geeft plezier. Met deze instelling hopen we vooral onze deelnemertjes op de één of andere te raken, zodat ze aansluiting zoeken bij een sportclub. Het maakt niet uit bij welke, wij ondersteunen dat en zullen er alles aan doen om het ook financieel mogelijk te maken,” vertelt Renate.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief