Logo bredavandaag.nl
De eerste avond van skatepark Pier 15 in Breda.
De eerste avond van skatepark Pier 15 in Breda. (Wijnand Nijs)

Skateboarders draaien relaxt opwarmrondje voor NK in Breda (video)

  Sport

BREDA - Heel skateboardend Nederland trekt dit weekend naar Breda voor het NK Skateboarden. Twee dagen lang tonen de skaters op de baan van Pier15 de vetste trucks aan publiek en jury.


Het is deze vrijdag aan het begin van de middag nog rustig, ook al is dit de dag dat de skaters mogen kennismaken met de wedstrijdbaan in de hal aan de Veilingkade. “Iedereen ligt nog op bed”, lacht een van de organisatoren. “Skaters zijn nogal relaxt.”

In de hal klinkt het geluid van de rollende wieltjes en schiet de ene na de andere skateboarder voorbij op de baan. De ene trick ziet er nog gecompliceerder uit dan de ander. Vaak gaat het goed, maar af en toe verliest de skater de controle en schiet er een board te lucht in. Maar dat is nu gelukkig nog niet erg. Zaterdag begint het echte werk pas.

Het NK Skateboarden vindt dit keer voor het eerst plaats in Breda. Iedere skater mag zich opgeven om mee te doen aan de wedstrijd. Er geldt wel één inschrijf drempel: veertig euro.

De organisatie verwacht ongeveer vijfenzeventig skaters die naar Breda toe komen om zich te wagen aan de baan van Pier 15. Pier 15 staat onder de skaters bekend als een erg mooi en fijn park. Ze zijn dan ook allemaal heel enthousiast om dit weekend hier te komen skateboarden.

Een van de favorieten voor dit weekend is Sewa Kroetkov. Deze Nederlandse skateboarder is voor zijn passie afgereisd is naar Los Angeles. Nu heeft hij van skaten zijn beroep gemaakt. Dit weekend is hij in Breda om te laten zien wat hij in zijn mars heeft.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief