Logo bredavandaag.nl
Een team van brandweer Midden- en Westbrabant heeft de tien kilometer gelopen tijdens de Singelloop 2017.
Een team van brandweer Midden- en Westbrabant heeft de tien kilometer gelopen tijdens de Singelloop 2017. (Wijnand Nijs)

Brandweermannen lopen tien kilometer - met volle bepakking (foto’s en video)

  Sport

BREDA - Een golf van applaus klatert voor de mannen uit die deze zondagmiddag hun rondje singel doen. Het groepje krijgt net wat meer aandacht dan de andere lopers. Niet vreemd: de brandweermannen lopen met volle bepakking de tien kilometer tijdens de Singelloop.


“We lopen al bijna elk jaar mee met de brandweer, maar we waren toe aan een nieuwe uitdaging. Laten zien hoe fit wij zijn”, vertelt Patrick Dierks namens de groep van vijftien man.

Die volle bepakking weegt aardig wat. “Veertien kilo, met helm op.” Een half jaar duurde de voorbereiding voor deze loop. “Door met bepakking rondjes te lopen. In het begin om de kazerne.”

Het ging het dan met name om de lange afstand lopen met bepakking. “Normaal hebben we daar auto’s voor”, lacht Dierks. “Maar qua conditie kunnen we het prima aan.”

Dus liepen Bart Laming, Patrick Dierks, Bart Savelsberg, Bart van Gelder, Bob Goedhart, Dirk Magielse, Joeri Seters, Jorg de Jong, Niels Bakker, Patrick Evers, Ramon van Buren, Serge Fransen, Sven Valentijn, Thom Heijmans en Wiebo Razenberg de tien kilometer en groupe uit, in iets minder dan 1.10 minuten.

Bekijk de foto's van de brandweer in actie.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief