Champagne in het tweede leven van tafeltennisvereniging Rikketik | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda

Champagne in het tweede leven van tafeltennisvereniging Rikketik

  Sport

BREDA - Bredase tafeltennisvereniging Rikketik is kampioen geworden in de hoofdklasse van regionale Baronie competitie, hierdoor is het team gepromoveerd naar het hoogste regionale niveau. Bavel werd met grote cijfers verslagen in een allesbeslissende laatste wedstrijd.


Met dit resultaat zien de clubleden een erg hoog gesteld doel in vervulling gaan. “Rikketik bestaat inmiddels al 55 jaar en had op het hoogtepunt maar liefst 80 leden. Na een rust van tien jaar, vanwege afnemende ledenaantallen, werd in 2015 een nieuw begin gemaakt,” vertelt Maarten Pauwels, die praktisch in de club opgroeide. Twee en een half jaar geleden besloot hij samen met zijn vader, John Pauwels, om de oude glorie te herstellen.

Doel
Het doel? Weer meedoen in de regionale Baronie competitie. En het liefst op het hoogst mogelijke niveau: de Ereklasse. Rikketik speelde vlak na de millenniumwisseling al eerder op dit niveau. De vereniging besloot bij de herstart gelijk te gaan voor het hoogst haalbare. Het eerste jaar was niet gemakkelijk. De tafeltennissers werden laag ingeschat en moesten vanaf het zesde niveau een weg omhoog zien te vinden, iets dat niet gelijk lukte in eerste instantie. Vader en zoon trainden hard en trokken daarnaast ook nieuw talent aan.

“Het tweede seizoen trokken wij Davey Nuijten als een nieuwe kracht aan en werden we met dusdanige cijfers kampioen dat de bond besloot ons niet één, maar drie niveaus te laten promoveren.” De weg naar boven werd doorgezet, wat resulteerde in nog een paar promoties. Mede door nog een nieuw aanwinst; Tim Slagboom, kwam Rikketik in de hoofdklasse terecht, het tweede niveau van de competitie.

Concurrent Bavel
Vorig jaar was de vereniging al dichtbij promotie naar de Ereklasse, maar stadsgenoot Belcrum stak daar een stokje voor. Dit seizoen was het team van Bavel de grote concurrent. Lang ging het gelijk op tussen beide teams en stond Rikketik slechts een paar punten boven hen. “Afgelopen woensdag was de allesbeslissende wedstrijd tussen Bavel en Rikketik, die wij met een verpletterende en toch wel verrassend ruime 9-1 hebben gewonnen. Daardoor kan Bavel ons, met nog één wedstrijd te spelen, niet meer inhalen.”

“Slechts 2,5 jaar na opnieuw te zijn begonnen, zijn John Pauwels, Tim Slagboom, Davey Nuijten en ikzelf kampioen geworden in de Hoofdklasse, wat ervoor zorgt dat Rikketik voor het eerst in zeer lange tijd weer terug is op het hoogste niveau.” De heren genieten nog even van hun promotie, maar hopen ooit in de Ereklasse de trofee te pakken. “Maar dat is wederom zo’n toekomstdroom”, zegt Maarten lachend.

 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief