Michael Janiec

Iedereen wil weten bij welke club Virgil van Dijk is begonnen

  Sport

BREDA - Het is een gekkenhuis bij WDS'19. De Bredase voetbalvereniging in de Haagse Beemden staat sinds deze woensdag bekend als de club waar de duurste Nederlandse voetvballer aller tijden is begonnen: Virgil van Dijk.


De verdediger verhuist in december van Southampton naar Liverpool voor het astronomische bedrag van 85 miljoen euro. De speler zelf zou tien miljoen per jaar gaan verdienen. Reden voor bijna de volledige vaderlandse pers om af te reizen naar het Sportpark Paradijs in Breda. RTL, Hart van Nederland, NOS. Allemaal staan ze klaar om van de opleiders van de international te horen hoe het zo gekomen is.

Terugblikken met jeugdfoto's van Virgil
Terugblikken met jeugdfoto's van Virgil

Wouter van de Vendel, bestuurlid voetbalzaken, staat trots de pers te woord. "Dit is vooral goede reclame voor de club." Voor familieclub WDS'19 is het wennen deze aandacht. "Als klein jochie liep Virgil de poorten van sportpark Paradijs in de Haagse Beemden in Breda binnen. Al snel was duidelijk dat er een talent in ons blauwe shirt te bewonderen was. En het duurde dan ook niet lang voor dat werd opgemerkt door scouts van Willem II."

Samen met Omroep Brabant blikken teamgenoten van Virgil terug naar die tijd

"We zijn apentrots dat Virgil ons niet is vergeten. Kortgeleden nog stond hij ineens op het sportpark naar een jeugdwedstrijdje te kijken. En als klap op de vuurpijl bracht hij het shirt mee dat hij tijdens Schotland-Nederland had gedragen." 

Voor eens een WDS’er, voor altijd een WDS’er, weten ze bij de club. Dat geldt ook voor Van Dijk. "Dat bleek wel toen hij aangaf ook bij het eeuwfeest in 2019 verbonden te willen zijn. Dat doet hij dan als speler van een van de grootste clubs op aarde. En daarmee is hij een fantastisch voorbeeld voor ieder kindje op de voetbalvelden."

Oud-trainer, Ferdi Hoogeboom, staat Hart van Nederland te woord. Sjon van den Berg, ook oud-trainer, kijkt mee.
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief