Logo bredavandaag.nl

Website moet Regionaal Wielerplan weer stap verder helpen

  Sport

BREDA/RUCPHEN - Om de doelen van Wielerplan West-Brabant beter te kunnen realiseren hebben de samenwerkende gemeenten een website in het leven geroepen.  Op de site staat een korte historie van het West-Brabantse wielrennen en is ook de complete wielerkalender te vinden.


Ook het Wielerplan voor de regio is op de site te vinden, waarin de regio de ambitie beschrijft. Een van die ambities is een Regionaal Trainings Centrum wielrennen in West-Brabant. "Een gemiste kans dat we zoiets nog niet hebben. Daar hebben we nog een slag te maken",  stelde de Bredase wethouder Paul de Beer, die voorzitter is van de bestuurlijke kopgroep.

Doel van het Wielerplan, waarmee twee jaar geleden werd begonnen, is de regionale economie een impuls te geven. Dat moet gebeuren door mooie wielerevenementen aan de regio te verbinden en zo te zorgen voor extra bezoekers en daarmee bestedingen in de regio. Zo is de regio bezig met het halen van de Vuelta naar de regio.

Een ander belangrijk doel is de maatschappelijke impuls die de sport geeft. De Beer hierover: "Sportevenementen dragen ook bij aan maatschappelijke doelstellingen, bijvoorbeeld door evenementen te verbinden met talentontwikkeling en sport voor mensen met een beperking. De wielersportevenementen versterken de sociale veerkracht."

Ook is het doel om de samenwerking tussen wielerpartijen te bevorderen. Met deze doelstellingen sluit het Wielerplan naadloos aan bij het provinciaal beleid: met sport bij te dragen aan een sociaal veerkrachtige samenleving en een sterke Brabantse economie.

De samenwerkende gemeenten worden vertegenwoordigd door een kopgroep die bestaat uit burgemeester Joerie Minses van de gemeente Alphen- Chaam en de wethouders René Lazeroms (Rucphen), Toine Theunis (Roosendaal), Martin Groffen (Woensdrecht), Frank Hommel (Tholen) en Paul de Beer (Breda).

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief