De jubileumeditie van het sportgala was een groot succes. Voor een volle zaal werden de sporters van het jaar bekend gemaakt.
De jubileumeditie van het sportgala was een groot succes. Voor een volle zaal werden de sporters van het jaar bekend gemaakt. (Stadsfotograaf Breda)

Cor Nagtzaam verrast met Bredase Sportpenning wegens bijzondere verdiensten

  Sport

?BREDA - Cor Nagtzaam heeft tijdens het laatste Sportgala dat onder zijn leiding is gehouden onderscheiden met de Sportpenning van de stad Breda. Nagtzaam werd verrast met de penning door wethouder Paul de Beer.


Hij krijgt deze onderscheiding voor zijn bijzondere, jarenlange inzet voor de sport in Breda. Hij is al sinds 1969 actief in het Bredase voetbal en sinds 1988 ook in de atletiek. Ook is hij al jaren de drijvende kracht achter het Sportgala Breda en is hij vice-voorzitter van de Sportraad.

Nagtzaam begon in 1969 als als scheidsrechter, rapporteur, bestuurder, docent en velddeskundige voor de KNVB. Hij was 15 jaar bestuurslid en later voorzitter van voetbalscheidsrechter-vereniging COVS Breda. Ook was hij 15 jaar (vice)voorzitter van de voetbaltak van de Nederlandse Katholieke Sportbond (NKS) in de regio Breda.

In de atletiek is hij een bekend gezicht: sinds 1988 als jurylid en onder meer starter bij Bredase wedstrijden. Nagtzaam is bestuurslid en sinds 2004 voorzitter van de stichting Sportgala Breda. In de Sportraad Breda vervult hij sinds 2015 de functie van (vice)voorzitter.

AV Sprint heeft Cor Nagtzaam voorgedragen voor de penning. Zowel de stichting Sportgala Breda als COVS hebben hierover positief geadviseerd. De sportpenning van de stad Breda - een gouden draagspeld - bestaat sinds 1962. De penning wordt alleen op voordracht en ook niet jaarlijks uitgereikt. Hij is voor Bredanaars die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de sport in Breda.

Sinds 1962 is de onderscheiding 29 keer uitgereikt aan een persoon. Eenmaal is de sportpenning uitgereikt aan het bestuur van een organisatie, namelijk NAC Breda in 1974. De laatste keer dat de penning werd toegekend, was in juni 2015 aan Marvin Smart van tennistoernooi Breda Future.