Logo bredavandaag.nl
Henk Ketelaar

Dit zijn de winnaars van het laatste sportgala

  Sport

BREDA – Donderdagavond vond voor de 27e en laatste keer het jaarlijks gehouden ‘Sportgala Breda’ plaats. In een gezellig gevulde Finntaxzaal van het Chassé Theater werden de genomineerde sporters in een feestelijke sfeer voor het voetlicht gebracht. 


Door Henk Ketelaar

Bij de talenten ging de jeugdige NAC-speler Richelor Sprangers met de eer strijken. De Bredase Caitlin Dijkstra, voetbal, mocht de Prijs der Sporters mee naar huis nemen en de Bredase selectie van NAC die van de sportploeg van het jaar. Daarmee haalde de voetbalsport de meeste prijzen binnen. De andere prijzen vielen in de categorie: wielrennen, atletiek, volleybal en tennis.

Sophie de Boer mag zich een jaar lang sportvrouw van het jaar noemen.  Zij is lid van wielervereniging Breda en won vorig jaar de Wereldbeker veldrijden. De bekende Bredase tennistopper Matwé Middelkoop kreeg de prijs van de beste sportman. Vorig jaar behaalde hij in dubbeltennis zes toernooizeges waaronder het ATP-toernooien in Kitzbühel, Sophia en Sydney. Sporttalent Emi van Driel, beachvolleybal, is bij de vrouwen het sporttalent van Breda. Zij werd ondanks haar jonge leeftijd vorig jaar Nederlands kampioen, samen met Raïsa Schoon.  

Atleet Bart Pijs kreeg de onderscheiding voor sporter met een beperking. Vorig jaar werd hij Nederlands kampioen op de 800 meter, werd tweede op de 400 meter en derde op de 100 meter. Caithlin Dijkstra, genomineerd voor sporttalent van het jaar mocht de publieksprijs ‘Prijs der Sporters’ in ontvangst nemen. Daarvoor werden 6.500 stemmen uitgebracht waarbij zij als aanvoerster van het Nederlands vrouwenelftal onder de 19 jaar de meeste stemmen kreeg. FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief