gemeente Breda

BrabantSport krijgt plek in Talentencentrum Breda

  Sport

BREDA - BrabantSport wil een vestiging in Breda openen in het nieuwe talentencentrum dat aan de Terheijdenseweg wordt gerealiseerd. De gemeente Breda realiseert daar ook zo’n tien flexplekken voor vertegenwoordigers van sportbonden.


Breda moet daarmee zijn regiofunctie versterken op het gebied van talentontwikkeling, sportinnovatie, topsportevenementen. De flexplekken moeten de aansluiting met landelijke sportbonden vergroten.

In BrabantSport hebben de provincie Noord-Brabant, het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) Zuid, Sports & Technology en Team BrabantSport de krachten gebundeld om Brabant sterker te maken door sport. Ook wordt nauw samengewerkt met Sportservice Noord-Brabant (SSNB).                   

Wethouder Paul de Beer van Sport noemt het voornemen ‘een mooi voorbeeld van Breda brengt het samen: BrabantSport cree¨ert een open plek waar sportpartners, bedrijfsleven en overheden elkaar kunnen ontmoeten.’

Samen met de 5 grote steden en het bedrijfsleven stimuleert BrabantSport topsport, talentontwikkeling, technologische innovaties, uniek sporten en evenementen. In 2017 is BrabantSport opgericht en is gevestigd in Eindhoven. Breda krijgt dus de tweede vestiging.

Het doel van een locatie in Breda is drieledig, stelt Michel Reinders, directeur BrabantSport in een persbericht: talentontwikkeling voor Brabant, ondersteuning van evenementen in West-Brabant. Ten derde wil BrabantSport ook in Midden- en West-Brabant het platform bieden om bedrijfsleven, de sport en overheden beter met elkaar te laten samenwerken. “Niet alleen rond evenementen, maar ook rond sport voor mensen met een beperking, of juist rond topsport en talentontwikkeling.”            

Het talentencentrum bij de topsporthal moet er media 2020 zijn.             

        

 

DIGITALE KRANTEN

De krant
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief