Financieel puntenrecord voor NAC: 'Nu budget elk jaar opvoeren'
Financieel puntenrecord voor NAC: 'Nu budget elk jaar opvoeren'

Financieel puntenrecord voor NAC: 'Nu budget elk jaar opvoeren'

  Sport

BREDA - NAC heeft een nieuw puntenrecord geboekt. Niet met het spel op het veld, maar door de financiële zaken op orde te hebben. NAC haalde 132 punten in het Financial Rating System (FRS) van de KNVB.


Daardoor is de club voor het eerst ingedeeld in categorie 3, de hoogste categorie voor clubs met de meest gezonde financiële huishouding in het betaalde voetbal. NAC wil de komende jaren de begroting laten groeien.

De voor 1 maart jongstleden ingediende halfjaarcijfers van het seizoen 2017/2018 leverde NAC 132 punten op. NAC dankt de indeling in deze categorie volgens eigen zeggen aan een gezond financieel beleid en door ‘consequent een ijzeren begrotingsdiscipline vol te houden’.

Sinds 2015 verkeerde NAC in de tweede categorie van het licentiesysteem van de KNVB, ook tijdens de twee seizoenen met lagere inkomsten in de Jupiler League. “De terugkeer in de Eredivisie levert NAC een dermate positieve boost op dat het nu, bij het tweede meetmoment van dit seizoen, voor het eerst in de clubhistorie de stap naar de gezondste categorie 3 maakt.”

Algemeen directeur Justin Goetzee noemt het ‘geweldig nieuws’ en een beloning voor iedereen die betrokken is bij de club. “We werken al jarenlang keihard aan het financiële herstel van NAC, dus dan kun je geen groter compliment krijgen dan deze toetreding tot de derde categorie.”

Goetzee richt zich nu op groei, geeft hij aan. “Het is nu zaak om het budget ieder jaar weer een stuk verder op te schroeven en van NAC een stabiele club in de eredivisie te maken”, stelt hij. Die groei gaat doordacht, aldus Goetzee. “Het werken vanuit een gezonde financiële positie blijft immers een van de belangrijkste pijlers in ons beleidsplan.”