NAC heeft zondag 29 april met 3-0 gewonnen van Heerenveen. Daarmee verzekerden de Bredanaars zich van een langer verblijf in de eredivisie.
NAC heeft zondag 29 april met 3-0 gewonnen van Heerenveen. Daarmee verzekerden de Bredanaars zich van een langer verblijf in de eredivisie. Peter Visser

NAC onderzoekt uitbreiding stadion met duizend tot vijftienhonderd plaatsen

Sport

BREDA - NAC onderzoekt of de club het stadion kan uitbreiden met duizend tot vijftienhonderd plaatsen. Die zouden dan aan de lang zijde bij de eretribune gerealiseerd moeten worden. Dat geeft woordvoerder Jasper Saeijs van NAC aan bij het verkopen van de tienduizendste seizoenkaart voor komend seizoen.

Het is niet waarschijnlijk dat dit op korte termijn wordt gerealiseerd. "Er komt meer bij kijken dan mensen denken", vertelt Saeijs. "Je moet niet alleen extra stoeltjes plaatsen, maar ook zorgen dat deze mensen een biertje kunnen halen en dat ze naar het toilet kunnen. Ook de toegangspoortjes moeten dit aan kunnen." 

Het onderzoek komt voort uit de toenemende belangstelling. Afgelopen seizoen verkocht NAC 15 van de 17 thuiswedstrijden uit en boekte het daarmee een clubrecord van 18.404 bezoekers per wedstrijd. Deze donderdag werd bekend dat de club 10.000 seizoenkaarten heeft verkocht. Die kaap werd nog nooit zo vroeg geslecht. "Het is dus logisch dat we onderzoek doen naar uitbreiding, aangezien we geen capaciteit meer hebben."

De manier waarop zo'n uitbreiding kan plaatsvinden is tevens onderwerp van onderzoek. "Dat kan op een manier zoals bij de B-Side of Vak G is gebeurd, door een ingrijpende verbouwing, maar misschien ook door het huren van tribunes."  

NAC heeft onder een van de vorige directeuren al eens plannen gelanceerd voor een ingrijpende aan de eretribune. Daarbij zou toen een tweede ring gebouwd worden met onder meer extra skyboxen en businessseats. Dat plan verdween toen NAC in grote financiƫle problemen kwam. Volgens Saeijs is dit plan niet weer uit de la gekomen. "Ik heb het niet gezien. We doen dit echt stapje voor stapje, zoals we de afgelopen jaren hebben gedaan."