NAC-supporter Stef Goedhart plaatste een nieuw NAC-stadion op het voormalige CSM-terrein. Op de voorgrond de wijk Havenkwartier zoals die kan worden.
NAC-supporter Stef Goedhart plaatste een nieuw NAC-stadion op het voormalige CSM-terrein. Op de voorgrond de wijk Havenkwartier zoals die kan worden. Foto: Gemeente Breda/bewerking Stef Goedhart

NAC-fans dromen van stadion op CSM-terrein

Door: Wijnand Nijs Sport

BREDA - Het was een idee dat NAC-supporter Chris van Nijnatten zomaar te binnen schoot: een nieuw NAC-stadion op het terrein van de voormalige suikerfabriek. Collega NAC-supporter Stef Goedhart en vormgever haakte in. Resultaat: een kaart en een impressie.

“Het was een oprisping”, geeft Van Nijnatten aan over zijn post op Facebook. “Omdat ik blij ben hoe het gaat bij NAC nu. De belangstelling groei echt”, verwijst hij naar het aantal verkochte seizoenskaarten (meer dan 14.000) en verwachting dat NAC komend seizoen weer elke thuiswedstrijd is uitverkocht.

De belangstelling voor de club is al jaren groeiende. “Maar de club zelf moet ook kunnen groeien”, geeft Van Nijnatten aan. “Bij NAC en de gemeente denken mensen daar vast over na, maar zelf kunnen we er ook over fantaseren. Ik vind dit een prachtig idee. Een stadion dicht bij de stad, dat is de gedachte.”

Goedhart zag de post van Van Nijnatten ook en ging aan de slag. Hij tekende een Google Maps kaart met de Beaxtrix Boulevard langs de Mark, een klein woonwijkje ernaast en twee trainingsvelden erbij. “Het stadion is gebaseerd op Castello in Brazilië”, vertelt Goedhart. “Een rond stadion, zonder hoeken waar je overal dicht op het veld zit. Dat wil iedereen graag.”

Beide supporters zijn zich bewust van de haken en ogen. Goedhart: “Het meest logische zou uitbreiden van het huidige stadion zijn, ook al is dat inmiddels 23 jaar oud.”

Van Nijnatten: “Misschien is het dure grond, of is er een ander bezwaar. Daar moet je je nu niet door laten beperken. Het gaat erom dat je durft te dromen.”

Wat betreft Van Nijnatten droomt NAC nog even door. “Er zit heel veel kennis bij de NAC-aanhang. Als je die kunt activeren, dan zit je op een goudmijn. Ik werd al gebeld door twee jonge architecten die ideeën hebben. Een andere gast gaf als voorzet een nieuw stadion te bouwen op de parkeerplaats, zodat je het oude gewoon kunt gebruiken tot een nieuw klaar is.”



 

Schets van een mogelijk nieuw NAC-stadion op het voormalige CSM-terrein.