Pier 15.
Pier 15. Foto: Wijnand Nijs

World Cup Skateboarden naar Breda

Door: Wijnand Nijs Sport

BREDA -  Pier 15 is in september gastheer voor een World Cup Skateboarden. Tachtig profskateboarders uit zo’n vijftien landen komen drie dagen naar de skatehal op het Haveneiland. De organisatie verwacht enkele duizenden bezoekers.

Pier 15 kreeg de wedstrijd toegewezen nadat het vorig jaar het NK had georganiseerd. “Dat was zo’n succes en smaakte naar meer”, stelt Rinse Staal van Pier 15. “Toen ontstond het wilde idee: laten we een World Cup organiseren. Daarop zijn we in gesprek gegaan met de organisatie.”  

De World Cup past volgens hem in de ambitie van Pier 15, gemeente en provincie. “We zijn er heel trots op dat we dit kunnen doen. We willen echt een toplocatie worden. Dit zet ons op de kaart, er is veel internationale aandacht en de filmpjes gaan de hele wereld over.”

De wedstrijd wordt gehouden op 21, 22 en 23 september. “Op vrijdag zijn de trainingen, op zaterdag de kwalificaties en op zondag de finale.” Daarnaast is er een randprogramma met masterclasses en officieuze wedstrijden, onder meer in de bowl buiten. De deelnemers aan de World Cup komen uit de hele wereld. “Argentinië, Brazilië, Rusland. Die deelnemers reizen de hele wereld rond.”  

Pier 15 gaat vanwege de wedstrijd in augustus even kort dicht. “Voor een paar aanpassingen aan de baan.”