Afbeelding
Foto: Bert Roeterdink - Noseblunt

Primeur voor Pier15: Worldcup skateboarden

Sport


BREDA - Skateboarders van over de hele wereld laten 5 tot en met 7 oktober hun mooiste trucs zien in Breda tijdens de World Cup skateboarden. Dit is het grootste skateboardevenement van het jaar in Nederland.

Het indoor skatepark Pier15 komt het straatgevoel helemaal terug. Afgelopen augustus is het park opgeknapt zodat het helemaal klaar is voor de World Cup. De skaters moeten op de obstakels hun beste trucs laten zien. De jury let met het geven van de punten vooral op creativiteit en moeilijkheidsgraad.

Sinds bekend is gemaakt dat skateboarden in 2020 Olympisch is, is het niveau hard gestegen. “Ook bij de vrouwen merken we dat heel erg”, vertelt Rinse Staal van Pier15 Skatepark. “Daarom hebben we het toernooi voor mannen én vrouwen georganiseerd.”  

Vrijdag komen alle skateboarders naar Pier15 om het park te verkennen tijdens de open practise. Zaterdag zijn de kwalificaties en zondag volgt de halve finales en de finale. Voordat bekend wordt gemaakt wie de winnaars zijn, wordt de ‘Best Trick Contest’ gehouden. Dan laten alle deelnemers, ook die de finale niet hebben gehaald, nog één keer zien aan het publiek wat ze in huis hebben.

Naast de gewone wedstrijd, is er zaterdagavond Volcom Bowl Battle. Iedereen met een skateboard mag daaraan meedoen. Buiten bij de ‘bowl’ waar de skateboarders hun kunsten laten zien, spelen er bands onder de noemer ‘Volcom presents Iguanarama’.

Via de website van Pier15 zijn kaartjes verkrijgbaar voor de World Cup. Ook het volledige programma is op de site te vinden.