Logo bredavandaag.nl
De kopgroep, Elvis en de burgemeester finishen de halve marathon.
De kopgroep, Elvis en de burgemeester finishen de halve marathon. (Foto: Wijnand Nijs)

Burgemeester Depla finisht halve marathon iets meer dan 1.50 uur

  Sport

BREDA - Breda stroomt zondag 7 oktober weer vol met fanatieke renners en trouwe supporters voor de 33ste editie van de Bredase Singelloop. Wij houden je up to date. 


10.35 uur

74 lopers rennen tijdens de Singelloop de veertig van Breda. Zij rennen alle afstanden van de Singelloop om zo geld op te halen voor het goede doel. Die goede doelen zijn dit jaar stichting Driving Nurses, die hulp biedt aan jonge moeders in Afrika, en de stichting Ushersyndroom (erfelijke progressieve blind- én doofheid bij kinderen). Het totaalbedrag van hun loop komt uit op 35.685 euro.  Het is de vierde keer dat de veertig van Breda gehouden wordt. 

10.57 uur

Het is een drukke boel in het Stadskantoor. Daar komen vrijwel alle deelnemers hun startnummer ophalen. De deelnemers aan de bedrijvenloop verzamelen zich in het Chassé Theater. Er is nog even tijd voor een foto-tje. Het is nu wachten geblazen op de eerste startgroep van de vijf kilometer.

11.10 uur

De eerste groep van de vijf kilometer loop is van start gegaan! 

11.27 uur

De eerste deelnemers rennen over de finish van de vijf kilometer loop. Dit onder het zicht van een hoop toeschouwers, die fanatiek aanmoedigen. 

12.01 uur

Al snel volgen er een hoop anderen. 

12.20 uur

Na de finish puffen mensen uit, worden er foto's gemaakt en feliciteren de toeschouwers de deelnemers.

12.40 uur

 De Singelloop is in volle gang. Flip Kitselaar van de organisatie vertelt over de editie van 2018.

13.01 uur

 Mels Lambregts uit Roosendaal heeft de tien kilometer gewonnen. De 21-jarige atleet vierde zijn grootste overwinning. Hij probeerde aan het begin van de loop weg te komen uit de kopgroep. "Dat luke niet, daarna ben ik tactisch gaan lopen." Met de Grote Markt in zicht ging hij de sprint aan. Met succes. Hij was de eerste van 8000 deelnemers aan de tien kilometer. De Singelloop heeft sowieso een nieuw deelnemersrecord, vertelt Flip Kitselaar van de organisatie. "Zaterdagavond zaten we al op 18.000 deelnemers, met het normale aantal nainschrijvingen op zondag gaan we richting de 19.000." Om 14.00 uur begint de halve marathon, met zes lopers die gaan proberen de magische grens van het uur te slechten. "Bij de vrouwen verwacht ik dat het parcoursrecord eraan gaat. De winnaares van vorig jaar heeft een eigen haas meegenomen."

13.50 uur

Ondanks de snelle finish van Mels Lambregts zijn nog veel andere deelnemers van de tien kilometer bezig om hun doel te bereiken. Zij worden langs de zijlijn fanatiek aangemoedigd door hun supporters. Deze staan onder andere in de Boschstraat en op de Maurtissingel. Op de Mauritssingel heeft een buurtbewoner zijn dj-set neergezet langs het parcours. Hij wisselt keiharde opzwepende rock af met dance. Verschillende lopers steken hun duim omhoog. "Sommige hebben dit echt even nodig", weet de dj. Hij heeft er in elk geval alle schik in. 

14.05 uur

Ook de halve marathon is inmiddels van start gegaan!

14.35 uur

De kopgroep van de halve marathon baant zich een weg door de overvolle Boschstraat. De grote hoeveelheid supporters en toeschouwers schreeuwen de deelnemers naar de finish. 

14.59

De kopgroep van de halve marathon wordt op de Grote Markt opgewacht. Zie video: 

15.29 uur

 Bredaas Tweede Kamerlid Michiel van Nispen heeft de Halve marathon in 1.18 gedaan. Zijn verhaal. 

15.40 uur

 Ton van 't Veer finishte voor de 33e keer. Hij gaat door tot editie 50. "Dan ben ik 78", zegt hij met een grote glimlach. 

16.06 uur

Op de Grote Markt beginnen inmiddels steeds meer mensen te finishen. Waaronder de kopgroep en een deelnemer volledig in Elvis-outfit. Daarnaast finishte burgmeester Paul Depla ook. Hij rende de halve marathon in net iets boven de 1.50 uur. Zie foto's.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief