NAC-Achilles 2017 2-0 Rommens
NAC-Achilles 2017 2-0 Rommens (Foto: Peter Visser)

Eerste speler naar uitgang bij NAC: Rommens vertrekt

  Sport

BREDA - Olivier Rommens en NAC Breda zijn in onderling overleg een ontbinding van het contract overeengekomen. Dat meldt NAC zondagavond. De 23-jarige middenvelder vertrekt per direct. Rommens stond 2,5 jaar onder contract in Breda.

NAC nam Rommens in de zomer van 2016 transfervrij over van PSV. In zijn eerste seizoen kwam Rommens tot 24 wedstrijden voor NAC in het jaar dat de club promoveerde. Mede door een aantal langdurige blessures kwam Rommens de afgelopen anderhalf jaar niet meer tot minuten in het eerste elftal.


Het contract wordt beëindigd door een gebrek aan uitzicht op speelminuten. Daarom leek het beide partijen beter om per direct uit elkaar te gaan. "Op die manier kan de Belg vanuit een transfervrije status in alle rust uitkijken naar een nieuwe uitdaging", aldus NAC.

"Ondanks dat het de afgelopen anderhalf jaar niet is gelopen zoals ik had verwacht, kijk ik toch met een positief gevoel terug op mijn periode in Breda", stelt Olivier Rommens. "Het jaar van de promotie was mijn absolute hoogtepunt tot nu toe. Het is jammer dat ik NAC nu ga verlaten, maar voor mijzelf is het belangrijkste dat ik minuten kan maken. Hopelijk lukt me dat elders."