Foto: Peter Visser

Robbie Haemhouts stopt ermee

  Sport

BREDA - Robbie Haemhouts heeft zijn contract bij NAC laten ontbinden. De speler en de club hebben daarover een akkoord bereikt. Daardoor komt er een einde aan een lange profcarrière voor de middenvelder.


De afgelopen anderhalf jaar kwam de 35-jarige middenvelder in de Eredivisie niet meer aan spelen toe. Haemhouts verlaat NAC echter niet, want de komende anderhalf jaar gaat hij aan de slag als assistent-trainer bij de Onder 19 van de Parel van het Zuiden.

De in België geboren Haemhouts doorliep vanaf zijn twaalfde al de jeugdopleiding van NAC. Aan het begin van deze eeuw (seizoen 2001/2002) debuteerde hij tegen NEC. De drie daaropvolgende seizoenen kwam de Haemhouts slechts tot vijf duels, waarna hij besloot zijn heil elders te zoeken. Hij vervolgde zijn carrière bij FC Den Bosch, FC Emmen, Almere City en Helmond Sport, voordat hij in 2011 de overstap maakte naar Willem II. In Tilburg speelde hij in vijf seizoenen ruim 130 competitieduels.

Eind juni 2016 keerde Haemhouts terug naar Breda en promoveerde naar de Eredivisie. Robbie Haemhouts op NAC.nl: "De afgelopen periode zijn we met elkaar in gesprek gegaan over mijn situatie en daarin tot de conclusie gekomen dat dit een goed moment is voor mij om te stoppen. Ondanks dat ik meer van de afgelopen anderhalf jaar had verwacht, is het voor mij bijzonder dat ik mijn carrière heb kunnen afsluiten bij de club waar ik ooit begonnen ben. Het is daarom geweldig dat ik bij deze club kan blijven en de kans krijg om bij de Onder 19 het trainersvak te ontdekken."FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief