Logo bredavandaag.nl
Mastboscross 2018
Mastboscross 2018 (Foto: Perry Roovers)

'Pittige stukken' in 50e editie Mastboscross

  Sport

BREDA - In de eerste maand van het nieuwe jaar staat traditiegetrouw de Mastboscross op het programma. Dit weekend is de vijftigste editie van deze cross.


De Mastboscross Breda staat bekend als een gezellige bikkelcross en vorig jaar gingen enkele honderden deelnemers door de modder. Op vrijdag is voorzitter van de Mastboscross Henk van den Biggelaar samen met vrijwilligers bezig met het gereedmaken van het parcours. "Op het parcours ligt momenteel nog wat sneeuw, maar door de temperatuur is dat nu aan het dooien. De verwachting is dat het morgen en zondag nog wat gaat regenen. Daardoor zal het ook dit jaar een modderige cross worden. Ik verwacht dat de cross niet zwaarder is dan normaal, maar ik denk dat er wel stukken zijn die wat pittiger worden."

De organisatie heeft dit jaar vier routes uitgezet. Dit zijn de rode, groen, oranje en blauwe route. Deze routes worden op de baan aangegeven door gekleurde pijlen. Dit jaar doen tijdens de Mastboscross ook een aantal toppers mee. "Onder andere Michiel Butter, die de marathon van New York heeft gelopen, Ronald Schröer, die in 2017 de Mastboscross won en Edwin de Vries doen dit jaar mee."

Het programma start op zaterdag 26 januari 2019 om 10.00 uur en eindigt om 15.30 uur. "Voor morgen verwachten we ongeveer 600 deelnemers die meegaan doen aan de  lange- en/of  korte afstanden van de Nordic Walking en de Canitrail, maar een deel van deze deelnemers doet morgen ook mee aan de Bedrijvenloop."  De prijsuitreiking van de Nordic Walking is om 13.10 uur en de prijsuitreiking van de Canitrail is om 14.00 uur. Deze vinden allebei plaats aan het begin van de Torendreef. De prijsuitreiking van de bedrijvenloop is om 15.30 uur in de kantine.

Zondag komen de wedstrijdlopers in actie. De verwachting is dat er zondag tussen de 1000 en 1200 deelnemers aan de start van de wedstrijden verschijnen. Deze atleten (jong en oud) zijn ingedeeld op leeftijdscategorieën. Voor de atleten maakt vanaf de D-junioren de wedstrijd deel uit van het Lotto Crosscircuit van de Atletiekunie.  De Mastboscross zelf maakt ook dit jaar weer deel uit van het Regio 13 Crosscircuit voor regionale wedstrijdlopers.

"Maar ook aan de niet-wedstrijdlopers hebben we gedacht. We starten zondag eerst om 9.00 uur met de Familie- en scholierencross. Daarna starten de wedstrijden voor de wedstrijdlopers." Aan de Familie- en scholierencross doen jonge lopers samen met vrienden, vriendinnen, klasgenoten en/of familie aan mee. Ook is er zondag een uitdagende Prestatiecross waar de lopers zelf bepalen wanneer ze finishen.  

Inschrijven voor een van de wedstrijden is nog mogelijk. Zaterdag en Zondag is het mogelijk om je tot 1 uur voor aanvang van het onderdeel in het clubhuis van Atletiekvereniging SPRINT in te schrijven. Meer informatie over de wedstrijden is hier te vinden.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief