Foto: Youtube Feyenoord Rotterdam

Bredanaar Tein Troost (17) tekent eerste profcontract bij Feyenoord

  Sport

BREDA - Feyenoord heeft Bredanaar Tein Troost een meerjarig contract gegeven. De Rotterdamse club heeft hoge verwachtingen van de sinds vorige week 17-jarige doelman. Woensdag plaatste hij omringd door familieleden en vrienden zijn krabbel onder een contract tot medio 2021.


Troost maakte in de zomer van 2018 de overstap van de jeugdopleiding van NAC naar Feyenoord. De Bredanaar stond sinds 2012 bij de Parel van het Zuiden onder de lat. Voordat hij naar NAC ging, was hij keeper bij RKVV JEKA. Troost maakte ook al onderdeel uit van de nationale selecties van Oranje Onder 16 en 17. In Oranje Onder 16 maakte hij zijn debuut op zondag 18 juni 2017 tijdens de International Dream Cup in Japan tegen Amerika. Deze wedstrijd werd met 5-2 gewonnen.

Het feit dat hij na slechts een halfjaar bij Feyenoord al een meerjarig contract heeft gekregen, is erg mooi voor Troost laat hij weten. "Voor de winterstop hadden we al met elkaar gesproken over een eventueel contract bij Feyenoord. Ik heb natuurlijk pas een half jaar geleden de overstap van NAC naar Feyenoord gemaakt. Wanneer je zo'n overstap maakt dan hoop je dat er een mooie toekomst voor je in het verschiet ligt bij je nieuwe club. Ik heb het afgelopen halfjaar hard gewerkt om te bewijzen dat Feyenoord de juiste keuze heeft gemaakt om mij te halen. Dat dit nu bevestigd wordt met een contract, is natuurlijk super mooi."

Troost blijft de komende tijd nog gewoon de eerste keeper van de Onder 17 van Feyenoord, maar traint doordeweeks al regelmatig mee met de Onder 19. "Ik ben heel trots en heb heel veel zin in de toekomst, om me verder te ontwikkelen hier bij Feyenoord. Als het goed is ga ik volgend jaar definitief naar de Onder 19 en ga ik ook daar strijden om de nummer één doelman van het elftal te worden. De toekomst zal uitwijzen hoe dat verder uitpakt, maar ik hoop in ieder geval van waarde voor deze club te mogen worden."

Martin van Geel, de technisch directeur van Feyenoord is minstens zo blij met het vastleggen van de talentvolle Troost. Op de clubsite laat hij weten dat ze Troost al een lange tijd in de gaten hielden en dat ze afgelopen zomer dan ook al verheugd waren dat hij de overstap naar de Rotterdammers wilde maken. "Tein is een echte high potential. Hij heeft ons afgelopen halfjaar al overtuigd met zijn keeperskwaliteiten en we gaan er alles aan doen om hem te blijven steunen in zijn ontwikkeling de komende jaren."

 
 


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief