Foto: FOX Sports YouTube

Bredase Hélène Hendriks eerste vrouwelijke Sportjournalist van het Jaar

  Sport

BREDA – Hélène Hendriks van Veronica en FOX Sports is maandagavond op het jaarlijks sportgala van de Nederlandse Sport Pers (NSP) op sportcentrum Papendal uitroepen tot Sportjournalist van het Jaar. Daarmee is ze de eerste vrouw die deze prijs wint. 


De NSP is de beroepsorganisatie voor ongeveer 650 sportjournalisten en -fotografen. Eerdere winnaars van de Sportjournalist van het Jaar zijn onder andere Henk Hoijtink van Trouw (2017), Thijs Zonneveld van het AD (2016) en Marco Knippen van het Noordhollands Dagblad (2015). Tijdens het gala is Robin van Persie verkozen tot Sportpersoonlijkheid van het Jaar. De aanvoerder van Feyenoord kreeg de prijs op Papendal uit handen van commentator Theo Reitsma.

De Sportfoto van het Jaar is gemaakt door Vincent Riemersma. Zijn foto van schaatsende schaduwen op de Weissensee leverde hem eerder al de award op voor beste sportfoto ter wereld. Het Sportjournalistiek Talent van het Jaar is Pim Bijl van AD Sportwereld geworden. De Volkskrant en Andere Tijden Sport ontvingen de prijs voor de Scoop van het Jaar. Deze kregen ze voor de onthulling over een verdwenen kistje met urinestalen van schaatsers. 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief