Foto: Peter Visser

NAC Breda pakt prijs: Fan Award 2018/2019

  Sport

BREDA - Uit het jaarlijkse Fan Onderzoek van de KNVB blijkt dat maar liefst 98,2 procent van de NAC-supporters een bezoek aan het Rat Verlegh Stadion als 'goed' of 'zeer goed' beoordeelt. NAC is daarmee de nummer één van de eredivisie en scoort vijf procent hoger dan het gemiddelde van alle eredivisieploegen. Het levert de club de Fan Award 2018/2019 op.


Het was de tiende keer dat de KNVB het Fan Onderzoek heeft gehouden. Tijdens het tiende jaar van het onderzoek deden ruim 46.000 voetbalfans aan het onderzoek mee. Deze voetbalfans hebben ieder hun eigen club beoordeeld op basis van de sfeer, catering, faciliteiten, maatschappelijke betrokkenheid en entertainment in het stadion. De verwachting is dat de categorie entertainment voor de supporters van NAC niet de doorslaggevende factor was. Naast deze eerder benoemde categorieën hebben de voetbalfans ook aangegeven waar de behoeften liggen in de verbetering van zaken als het stadionbezoek en de informatievoorziening in het stadion van hun favoriete club.

De winnaar van het Fan Onderzoek onder de teams in de Keuken Kampioen Divisie is Sparta Rotterdam geworden. Maar liefst 99 procent van de Sparta-supporters beoordeelde een bezoek aan Het Kasteel als 'goed' of 'zeer goed'. In de Keuken Kampioen Divisie gaf gemiddeld 89,7 procent van de voetbalfans aan dat ze het stadionbezoek als 'goed' of 'zeer goed' ervaren.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief