Vecht voor de club en de stad.
Vecht voor de club en de stad. (Foto: Peter Visser)

Supporters eisen gesprek met eigenaren NAC Breda

  Sport

BREDA - De supportersgroeperingen Stichting Breda Loco's, Stichting vak G, Fr0nt 76, De clubraad en de NAC supportersvereniging eisen een gesprek met de eigenaren van NAC. Dat schrijven ze in een brief die ze maandagochtend naar de club hebben gestuurd.


In de brief die door alle groeperingen is ondertekend, schrijven de supporters dat NAC vrijdagavond inspiratieloos en onherkenbaar opnieuw ten onder ging. "De zoveelste wanprestatie van een stuurloos elftal." De supporters schrijven dat het ze pijn doet om te zien dat de clubkleuren en hun trots te grabbel worden gegooid door 'gasten die het niet uit lijkt te maken waar ze voetballen'. "De technische staf straalt wanhoop en frustratie uit. Ieder interview is hetzelfde en niemand lijkt de verantwoordelijkheid te nemen. De posities lijken onhoudbaar te worden."

"Wat er op het veld gebeurt, lijkt een afspiegeling van de rest van de organisatie. NAC is stuurloos en heeft geen eindverantwoordelijke. Er is sprake van een 'afschuifcultuur': een 'technisch hart' zonder stuurman, een Raad van Commissarissen die opereert in het donker en een parttime interim directrice. Er zit geen enkele lijn in."

Ze schrijven dat de eigenaars van de club ongetwijfeld het beste voor de club hebben. "Daarom begrijpen we niet dat er iedere keer half ingegrepen wordt. De etterende wond van een aantal jaren gelden wordt bestreden met iedere keer een nieuwe pleister, maar niet met het juiste medicijn." De supporters maken zich dan ook zorgen over het lot van de club. "Een 18e plaats, een trainer die aangeeft het ook niet meer te weten, een afschuifcultuur in de top en geen stuurman aan het roer."

Daarom eisen ze op zeer korte termijn een gesprek met de eigenaren van NAC. "Zodat we van hen kunnen horen wat ze van plan zijn om dit zinkende schip te redden." De brief wordt afgesloten met de volgende zin: "De wereld zal nog niet vergaan, zolang de liefde blijft bestaan."FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief