Siemen Mulder in actie tijdens NAC-FC Twente op 12 december 2017 (1-2)
Siemen Mulder in actie tijdens NAC-FC Twente op 12 december 2017 (1-2) (Archiefoto: Peter Visser)

'Favoriete scheidsrechter' van fans fluit Ajax-NAC

  Sport

BREDA - Siemen Mulder is door de KNVB aangewezen als scheidsrechter voor de wedstrijd tussen Ajax en NAC. Het duel in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam begint zondag 17 februari om 12.15 uur.


Mulder wordt geassisteerd door Johan Balder en Richard Brondijk en de vierde official van dienst is Richard Martens. Vanuit Zeist wordt het kwartet bijgestaan door VAR Rob Dieperink en assistent-VAR Joost van Zuilen.

Siemen Mulder floot meer dan een jaar geleden, op 12 december 2017, voor het laatst een duel van NAC. Dat was thuis tegen FC Twente (1-2). Het was het duel waarin Mulder zich de woede van de NAC-aanhang en toenmalig trainer Stijn Vreven op de hals haalde door in de slotminuut niet te fluiten voor een strafschop voor de thuisploeg na een handsbal van een Twente-verdediger. Vreven wond zich daar zo over op bij Mulder dat hij werd weggestuurd en enkele dagen later een schorsing van drie wedstrijden, waarvan een voorwaardelijk, kreeg opgelegd. Veel fans zijn met name het niet geven van de penalty nog niet vergeten. 

Overigens eindigde de heenwedstrijd van NAC tegen Ajax op 24 november vorig jaar in een nederlaag. De Bredanaars liepen toen tegen een 0-3 nederlaag aan.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief