Foto: Piet Raats

‘Wederopbouw Baronie gestart’

  Sport

BREDA -  Baronie heeft het moeilijk. Dat maakte vicevoorzitter van de voetbalclub Ton van Beek afgelopen week wel duidelijk. De club staat in het rood en is inmiddels een crowdfundingsactie gestart die de club uit het moeras moet helpen.


Anderhalve ton is het negatief eigen vermogen van de club, somt Van Beek op. Dit komt mede doordat het sponsorbestand van de club jarenlang is verwaarloosd en de club een tekort aan vrijwilligers had. “Als we niks zouden doen, dan bestaat de club over een tijdje niet meer.” Vertegenwoordigers van de club zijn inmiddels aan het kijken of de gemeente hulp kan bieden. “In overleg zijn we bezig met het maken van een concreet voorstel en wanneer dat is afgerond gaat de gemeente kijken hoe ze dat in het vat gaan gieten.”

Intussen zitten de Baronnen niet stil. De crowdfundingactie komt op gang. Al 152 mensen hebben een donatie gedaan, waardoor de teller inmiddels op  7.270 euro staat. De initiatiefnemers van deze actie willen in de komende 106 dagen in totaal 50.000 euro ophalen. Dat is niet het enige. De club is ook een sponsoractie gestart. “We hebben bestaande sponsors gevraagd om een bijdrage van 1.000 euro. Daar hebben we al 35.000 euro mee opgehaald. Momenteel ligt dit weer even stil, maar ik ga hier op korte termijn weer achteraan.”

De sponsoren hebben door deze donaties ook de mogelijkheid om broeksponsor te worden. “Bij de eerste thuiswedstrijd in maart gaan we lootjes trekken. Het getrokken lootje mag het logo van zijn of haar bedrijf op het wedstrijdbroekje laten zetten.” Met alleen extra geld aantrekken, is Baronie er niet, geeft Van Beek aan. Op de Blauwe Kei moet ook bezuinigd worden. “We hebben tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) van 29 januari besproken dat de vrijwilligersvergoedingen grotendeels gaan verdwijnen.” Ook wordt kritisch gekeken naar de inhuur van bedrijven voor klussen op het complex. “We hebben besproken om daarbij gebruik te gaan maken van de vakmensen die we binnen de club hebben rondlopen.”

Op de trainers gaat binnen de club niet worden bezuinigd. “Wij zijn een voetbal- en opleidingsclub. Iedereen maakt gebruik van deze vrijwilligers, dus die kunnen we niet missen. We hebben besloten om de contributie voor komend jaar niet te verhogen, omdat we verwachten dat we met onze nieuwe kantinebeheerder een grotere kantine-omzet kunnen behalen.”

"We gaan de komende tijd gewoon verder. De wederopbouw van de club is gestart. Tijdens de ALV hebben leden aangegeven achter het reddingsplan te staan, dus het vizier staat weer op de toekomst.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief