Waar racen de Vuelta-renners langs in 2020?

  Sport

BREDA - Deze woensdagmiddag is het zover. In aanwezigheid van Vuelta-directeur Javier Guillén presenteren de gemeente Breda, de provincies Noord-Brabant en Utrecht en de gemeenten 's-Hertogenbosch en Utrecht de routes van het Nederlandse deel van de Vuelta voor komend jaar.


De bijeenkomst in de Grote Kerk in Breda wordt gepresenteerd door Nynke de Jong en oud-renner Bram Tankink. Daarbij zijn ook oud-renners Joop Zoetemelk en Jan Janssen aanwezig.

Noord-Brabant en Utrecht vormen samen het decor voor de start van de Vuelta a España in 2020. De ploegenpresentatie, de start met een ploegentijdrit en de finish van de tweede etappe zijn in augustus 2020 in Utrecht. De tweede etappe start in 's-Hertogenbosch, de volledige derde etappe trekt door Noord-Brabant met Breda als start- en finishplaats.

De etappe Breda-Breda speelt zich waarschijnlijk af in West-Brabant. Eerder gaf het Etten-Leurse wielercomité al aan de etappe te ontvangen. De bekendmaking van de etappes is live te volgen via de Facebook-pagina van BredaVandaag en via deze website. Zorg dat je ons volgt.

Even voor half vier loopt de spanning al iets op in de Grote Kerk. Terwijl Joop Zoetemelk als oud-winnaar al interviewverzoeken krijgt toegespeeld, rijdt Bram Tankink zijn fiets al richting podium.

Ook topsprinter Mathieu Hermans - goed voor tien overwinningen in de Vuelta - is er, net als Jan Janssen, die in 1967 de ronde won. Uiteraard is de politiek ruim vertegenwoordigd. Raadsleden uit Breda zoeken tegen kwart voor vier hun plaatsje in de zaal. Wethouders van etappeplaatsen Den Bosch, Utrecht en Breda schudden de handen.

Om 15.50 uur heet burgemeester Depla de aanwezigen welkom. Daarna is het bijna anderhalf jaar aftellen tot de renners daadwerkelijk door Nederland en West-Brabant rijden.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief