Tim Gilissen.
Tim Gilissen. (Foto: Wijnand Nijs)

Tim Gilissen verlaat NAC

  Sport

BREDA - Hoofd jeugdopleiding Tim Gilissen van NAC vertrekt naar Heracles Almelo. Daar wordt de geboren Enschedeër technisch manager. Gilissen was de afgelopen maanden een van de leden van het tijdelijke technische hart van NAC, na het ontslag van Hans Smulders.  


Bij Heracles Almelo volgt Gilissen Mark-Jan Fledderus op, die de overstap maakt naar FC Groningen. Fledderus wordt bij die club technisch directeur. Fledderus is formeel tot 1 april in dienst van Heracles Almelo. Heracles bevestigt de komst van Gilissen nog niet, maar geeft aan ‘achter de schermen druk bezig te zijn om invulling te geven aan de positie die vrijkomt.’

Voor NAC is het vertrek van Gilissen een aderlating. De oud-speler zette de afgelopen jaren samen met Eric Hellemons de toon van de jeugdopleiding en de professionalisering daarvan. Onlangs nog uitte zich dat in de uitbreiding van de faciliteiten bij Boeimeer, waar de oudste jeugd van NAC traint.

Bij NAC vormde Gilissen met Pierre van Hooijdonk, coach Michel van der Gaag en aandeelhouder Cor van Rooij het tijdelijke technische platform van de club. NAC zoekt al sinds het ontslag van Smulders naar een nieuwe technische man.

In eerste instantie zou NAC op zoek gaan naar een nieuwe directeur, die vervolgens een nieuwe technisch manager zou moeten aanstellen. Nu de zoektocht naar een nieuwe directeur moeizaam lijkt te gaan, richt NAC zijn pijlen op het invullen van de technische functie. Gilissen zou een aanbod van de Bredase club om technisch manager te worden hebben afgeslagen..

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief