Foto: Charles van Campenhout

Traditioneel oefenduel Zundertse Selectie-NAC in ere hersteld

  Sport

BREDA - NAC mag momenteel dan in een sportieve en bestuurlijke crisis verkeren, één lichtpuntje is er wel: de vorig jaar geschrapte oefenwedstrijd tussen de Zundertse Selectie en NAC - een jarenlange traditie - wordt in ere hersteld. Op zaterdag 29 juni wordt het duel als vanouds op sportpark De Wildert gespeeld.


In de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen is er steevast één wedstrijd waar door de liefhebbers in de regio reikhalzend naar wordt uitgekeken: het traditionele treffen tussen de Zundertse Selectie en NAC in Zundert. Vorig jaar ging de wedstrijd echter niet door. In februari 2018 gaf Stijn Vreven, de toenmalige trainer van NAC, namelijk al aan in de voorbereiding op het nieuwe seizoen niet meer tegen amateurclubs te willen oefenen.

Verandering
Niet alleen een grote teleurstelling voor VV Zundert, steevast gastheer van wat ook wel wordt aangeduid als 'de moeder aller oefenduels', maar ook een teleurstelling voor de vele voetballiefhebbers in de regio. Daar komt de komende oefencampagne van NAC - waarbij de Bredase club eveneens een oefenwedstrijd bij Madese Boys speelt - dus verandering in. Het blijft voorlopig nog wel spannend of NAC - dat ook in Zundert traint - dan nog steeds de status van eredivisieclub heeft. De club bekleedt op dit moment de onderste plaats op de ranglijst van de eredivisie.

Traditie
In juli 2017 ging de oefencampagne van het naar de eredivisie gepromoveerde NAC nog officieel van start in Zundert. Op sportpark De Wildert aldaar versloeg de ploeg uit Breda de Zundertse Selectie met 0-4 in de jaarlijks terugkerende oefenwedstrijd. Het was de 21ste keer dat beide teams elkaar troffen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief