Oud NAC-aanvaller Jacques Visschers.
Oud NAC-aanvaller Jacques Visschers. (Foto: NAC Museum)

Jacques Visschers NAC-legend of the match

  Sport

BREDA - Het NAC-museum zet sinds dit seizoen legendarische spelers uit het verleden in het zonnetje. 3 november gebeurde dat voor het eerst, toen alle aandacht ging naar Kees Kuijs. Bij NAC- PEC Zwolle van 28 april is het de beurt aan Jacques Visschers.


Tussen 1959 en 1971 speelde Visschers meer dan 300 wedstrijden waarin hij meer dan 100 doelpunten scoorde. Verder was hij bestuurslid technische zaken toen NAC derde eindigde in de competitie, hij was elftalleider, seizoenkaarthouder, bestuurslid van de spelersvakbond, hij heeft in diverse commissies van de KNVB gezeten en weigerde als 7-jarige om naar Baronie te gaan. "Hij is toen al bij NAC begonnen terwijl hij er eigenlijk nog te jong voor was. Dat zijn allemaal heel veel redenen om hem te eren, en dat gaan we dan ook doen", aldus het NAC Museum.

Ook dit keer staat op de aanvoerdersband de beeltenis van de legende, krijgt hij een expositie in het NAC Museum, en is hij zelf aanwezig om een trofee in ontvangst te nemen. "En supporters zullen hem met applaus en spandoeken overladen."FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief