Rob Penders.
Rob Penders. (Archieffoto: Peter Visser)

Verbijstering NAC-fans over dumpen Penders

  Sport

BREDA - NAC-fans reageren massaal vol verbazing over het aan de kant zetten van assistent-trainer Rob Penders. Het clubicoon kreeg vrijdagmorgen te horen dat zijn contract niet zou worden verlengd en dat hij niet langer gewenst was als assistent onder de nieuwe trainer Ruud Brood.


Vooral de manier waarop wekt ergernis bij de fans. Interim-directeur Nicole Edelenbos zou Penders telefonisch de wacht hebben aangezegd. In de persverklaring van NAC van deze morgen staat het zo: "De contracten van beide assistenten (ook Verberne mag weg, red.) liepen aan het einde van het seizoen al af en door de nieuwe situatie is besloten de samenwerking per direct te beëindigen. Voor Rob Penders betekent dit een einde aan een dienstverband van maar liefst negentien jaar bij de Parel van het Zuiden. De club hoopt binnenkort met Penders om tafel te gaan om de mogelijkheden tot een passend afscheid te bekijken."

Onder meer op B-Side Rats maken verschillende fans van hun hart geen moordkuil. " Er viel ongetwijfeld best wel wat aan te merken op zijn functioneren, maar dit is gewoon schandalig. Zo ga je niet met mensen om. Rob Penders is en blijft een clubman", aldus Dos. En Ice: "Schandalig om dit via de telefoon te doen! Of hij nu wel of niet schuldig is aan de situatie waarin NAC nu zit, Rob is een clubman, een NACcer! Zo ga je niet met mensen om!"

Niet iedereen is per se negatief. "Feit is dat Nicole flink met de voorjaarsschoonmaak bezig is. Dat doet me goed, iemand met ballen die het lef heeft om dit te doen", zegt Canaar op B-Side Rats. "Misschien maar goed dat ze interim is, een geworteld iemand zou dit nooit gedurfd hebben wellicht. Dat het niet met een telefoongesprek moet lijkt me duidelijk, maar we kennen de ins-en-outs niet."   

NAC lijkt op de achtergrond bezig met het neerzetten van een nieuwe technische organisatie, blijkt uit het bericht over het aanstellen van Brood als trainer. "Wij hopen met alle wisselingen binnen de technische staf scherpte te krijgen en met energie en kracht de laatste wedstrijden in te gaan, waarin alles op alles moet worden gezet om de laatste kans die er ligt te grijpen", stelde Edelenbos.

En Brood: "Na gesprekken met de directie, aandeelhouders en RVC, zijn we tot de conclusie gekomen dat het noodzakelijk is om op zeer korte termijn veranderingen door te voeren binnen de organisatie, met name op technisch vlak."

Ook Harry Vermeegen heeft zo zijn bedenkingen over de manier waarop clubicoon Rob Penders door NAC aan de kant is gezet:


 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief