'Wij moeten zorgen dat we er een gekkenhuis van maken'.
'Wij moeten zorgen dat we er een gekkenhuis van maken'. (Foto: Peter Visser)

Aftellen naar Emmen: Hoe een NAC-fan overleeft in Wildlands

  Sport

BREDA/EMMEN - Het is - opnieuw - misschien wel de wedstrijd van het seizoen: NAC - FC Emmen. Vrijdag nemen beide degradatiekandidaten het tegen elkaar op. Hoe kijken fans tegen deze wedstrijd aan? Oud marketing manager van NAC, Hans Poppelaars, werkt in Emmen. "Ze gunnen NAC het allerbeste, maar niet ten koste van Emmen."


Sinds een jaar werkt Poppelaars als manager marketing, communicatie en sales bij Wildlands Adventure Zoo Emmen, daarvoor was hij een paar jaar werkzaam bij PSV. "Ik miste de hectiek van NAC een beetje", zegt de Bredanaar met een kwinkslag. Daarbij verwijst hij naar het roerige seizoen van NAC, maar ook naar de toestand bij het dierenpark. Dat werd afgelopen week gered door de gemeente. "Het was een heftig weekje."

Poppelaars verblijft vier dagen in de week in Emmen. "Vandaar dat ik de uitwedstrijden van NAC niet meer meepik omdat ik al veel van huis ben, maar thuis ben ik er altijd wel bij. Ik volg het op de voet."

Bij Wildlands zit hij goed als het om voetbalgekken gaat. "We hebben een aardige FC Emmen-schare hier. Dat geeft wel een extra lading." Waar in Breda de strijd van NAC haast als een levensstrijd gezien wordt, staat Emmen er iets anders in, merkt de Bredanaar. "Voor FC Emmen is alles de eerste keer. Voorafgaand aan het seizoen hadden ze getekend voor de plek waar ze nu staan. Iedereen ging er wel zo'n beetje vanuit dat ze eruit zouden vliegen."

Eerste thuisoverwinning
Met NAC hebben ze wel wat, merkt hij. "De eerste thuisoverwinning was tegen NAC. Of dat toeval was? Ze gunnen NAC ook het beste, maar niet ten koste van Emmen." Vrijdag reist er een flink aantal zakelijke relaties van Emmen richting Breda. "Zij kunnen zich nu in twee of drie wedstrijden veilig spelen."

Wat geeft hij zijn collega's en relaties uit Emmen mee, dat ze niet op de punten hoeven te rekenen? "Daar ben ik nog niet zo zeker van. Ik zie nog steeds een chronische onderschatting van Emmen. Dan lees ik dat een NAC-speler zegt dat ze niets minder zijn dan Emmen. Ik vraag me dan echt af waarop hij dat baseert. Emmen speelt aanvallend en leuk voetbal, waarbij het uitgaat van de eigen kracht."  

Gekkenhuis
Dus, vrijdagavond? "Wij moeten zorgen dat we er een gekkenhuis van maken. En dat ze het voetbal laten zien dat het publiek wil zien, zodat er wat gebeurt in het stadion. Aan zo'n heksenketel is Emmen niet zo gewend."

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief